Nieuws

Heet van de naald

De eerste lammetjes zijn er !

Na lang wachten zijn de eerste lammetjes geboren eind februari. Een drukke tijd. Elke dag worden er lammetjes geboren. Een tweeling, een drieling en dit jaar uitzonderlijk heel veel vierlingen. De eerste dag mogen de lammetjes zuigen bij de moeder, daarna krijgen ze koemelk. Vanaf dan kunnen we de geit beginnen melken en er kaas van maken. Zin om lammetjes te strelen of met heel veel geluk eentje zien geboren worden. Kom gerust af. 

 

 

Opendeurweekend 2016

Voor wie alles eens in levende lijve wil zien kan terecht op het jaarlijks opendeurweekend. Dit jaar gaat het door op 20 en 24 augustus van 10u tot 18u . Onder de bomen worden onze geitenkaasjes op een culinaire wijze geserveerd.

Info op www.ambachtelijkweekend.be.

Met de klas naar de boerderij ?

Vanaf 1 januari 2011 kan een Oost-Vlaamse klas die een bezoek brengt aan een Oost-Vlaamse boerderij een subsidie van 50 euro ontvangen. De provincieraad keurde dit nieuw subsidiereglement ‘ landbouw- en plattelandseducatie in Oost-Vlaanderen’ goed. Wij zijn één van de actieve boerderijen die deel uit maken van de geselecteerde landbouwinitiatieven.

Hoevewinkel 't Eikenhof in een nieuw kleedje !

Op de geitenboerderij werd er in de winter van 2012/2013 hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe hoevewinkel. In mei 2013 konden de eerste klanten het nieuwe concept bewonderen. Niet alleen de zelfgemaakte geitenkazen, geitenyoghurt, geitenmelk en geitenijs is er te koop maar een uitgebreid gamma aan primaire producten van regionale boeren vergroot het assortiment.