landbouwverbreding

Met muisje Pierlepein op bezoek bij de geitjes.

Ben je op zoek naar een leerrijke en belevingsvolle uitstap  met een groep tussen 3 tot 91 jaar dan kunnen we jullie verrassen. Mogelijkheden zijn :  voederen van de geiten, lammetjes strelen, muizenspel met opdrachten, demonstratie van het  kaasmaken tot het zelf maken van kaas. Daag ons uit om er voor jullie een unieke leerrijke activiteit van te maken en mail ons.
Onze boerderij is aangesloten bij het Pierlepein-netwerk van  Oost-Vlaanderen. Muisje Pierlepein is zeer ondernemend, nieuwsgierig en sociaal. Ze maakt jong en oud warm voor alles wat groeit en bloeit op en rond de boerderij. Meer info op www.oost-vlaanderen.be/landbouweducatie en www.pierlepein.be.

Zorgboerderij

Dagelijks komen jongeren of volwassenen met een mentale beperking helpen op onze boerderij. Ze helpen Peter met strooien van de stallen, het voederen van de geiten, het  schoonmaken van de stal en de jaarlijks terugkerende activiteiten. Voor onze hulpboeren een zinvolle dagbesteding, voor ons een sociaal engagement.

Beheer van de natuurreservaat “De Buylaers”

De Buylaers is een uniek stuk natuur binnen de bebouwde kern van Lokeren. De meersen langs de Durme hebben hier grotendeels hun historisch uitzicht behouden met weinig beplanting in de vlakte, fraaie vochtige hooilanden en daarnaast een aantal rietvelden. Meer info op www.vzwdurme.be. Jaarlijks worden deze hooilanden door ons gemaaid en gehooid voor onze geiten.

Aanplanting van een hoogstam fruitboomgaard.

Op de weide achter de stal waar de geiten grazen,  groeien een 20-tal hoogstambomen met streekeigen fruitrassen. In het voorjaar kunnen we genieten van de bloesems en in de herfst van het fruit. Met het oog op het behoud en het  herstel van landschappen  en het behoud van de biodiversiteit willen we voor onze kinderen en kleinkinderen een eerste aanzet doen.