OVER ONS

De geitenboerderij

Net buiten de stad Lokeren werd in 1985 gestart met een geitenboerderij. Op de toenmalige oude hoeve werd alles aangepast voor het melken van geiten. Momenteel telt onze boerderij 100 melkgeiten die dagelijks zorgen voor verse geitenmelk. De geiten worden tweemaal per dag met de machine gemolken. De melk wordt automatisch overgepompt naar de kaasmakerij. De geiten krijgen zelfgekweekt  ruwvoeder nl. voordroog grasklaver en luzerne, natuurhooi uit de Buylaers aangevuld met granen, kaaswei en bieten. Bij mooi weer kan je de geiten zien buiten lopen op de weide achter de stal.

De kaasmakerij

Alle geitenmelk die geproduceerd wordt op de boerderij wordt dagelijks verwerkt tot ambachtelijke geitenkaas in onze kaasmakerij. Onze kaas wordt gemaakt van rauwe melk en dat smaak je.
Bij de bereiding van de kaas wordt er enkel zuursel, stremsel en zout toegevoegd. Ons assortiment aan geitenkaas gaat van zachte verse kaas , een smeuïg Witteke tot harde geitenkaas.

Niet alleen kaas maar ook geitenyoghurt en geitenijs behoren tot het aanbod. Vooral voor mensen met een koemelkallergie vinden bij ons een gezond alternatief.